+380 97 970 70 90 +380 66 070 70 90
    ПН-ПТ 9:00-19:00
    СБ 9:00-18:00
    ВС Выходной

Вплив сонця на шкіру людини

Гарна засмага на тілі має естетичний і привабливий вигляд, але при цьому вона не свідчить ні про здоров'я, ні про красу шкіри людини. Сонце може викликати опіки, пригнічувати імунітет, прискорювати старіння шкіри і навіть сприяти виникненню онкологічних захворювань. Засмага - це захисна реакція шкіри на вплив ультрафіолетових променів. Дерматологи радять користуватися захисними засобами від сонячного випромінювання, щоб уникнути неприємних наслідків.

Захист шкіри від сонячного випромінювання - найкраща міра профілактики раку шкіри.

Влітку рекомендуємо надавати перевагу одягу вільного крою, виготовленому з щільної тканини. Добре затримують ультрафіолет тканини з бавовни, льону, конопель, на відміну від натурального шовку, який не захищає від сонячного випромінювання. Максимально затримує ультрафіолет поліестер. Слід також не забувати про шкіру голови і надягати головні убори: капелюх, косинку, тощо.

У середині дня випромінення надмірно активно, тому у ці часи треба уникати тривалого перебування на відкритому сонці.

Сонцезахисний крем

Дія сонцезахисних кремів перешкоджає появі перших ознак старіння: тьмяному кольору обличчя, зморшок, втраті пружності і пігментним плямам.

Як вибрати SPF в залежності від типу шкіри

SPF 30-50. Потрібно використовувати власницям дуже світлої шкіри, яка швидко обгорає.

SPF 15-30. Підходить для світлої шкіри, яка засмагає добре, а обгорає рідко.

SPF 6-15. Рекомендовано для шкіри середнього відтінку (не світлого і не сильно темного). Цей тип шкіри майже не обгорає на сонці та засмага завжди лягає добре.

SPF 2-10. Обирають для смуглявої і темної шкіри, яка ніколи НЕ обгорає на сонці або це трапляється дуже рідко.

Сонцезахисний крем необхідно наносити повторно кожні дві години або після фізичного навантаження, водних процедур або активних ігор на відкритому повітрі, оскільки вода і піт змивають крем зі шкіри. Віддавайте перевагу засобам на основі фізичних фільтрів: оксиду цинку або діоксид титану, на відміну від хімічних, вони не проникають у шкіру, а діють на її поверхні, відзеркалюючи УФ-промені.

Захисний засіб треба наносити на шкіру за півгодини до виходу, навіть в похмурі дні, коли сонце приховано за хмарами, так як хмарність не перешкоджає проникненню УФ випромінювання.

Корисний вітамін Д

Важко переоцінити важливість вітаміну D, який можна отримати перебуваючи на відкритому повітрі у сонячні дні. Він необхідний для росту і розвитку кісткової тканини у дітей, його дефіцит у дорослих веде до остеопорозу - крихкості кісток. Одне з останніх досліджень довело, що вітамін D захищає від респіраторних інфекцій. Залишається питання: як знайти компроміс між бажанням залишатися здоровою і уповільнити процес фотостаріння? Включіть в раціон продукти, багаті вітаміном D і жирними кислотами омега-3-6-9: горбуша та інша жирна риба, яєчний жовток, гриби, вершкове масло, печінка тріски, тверді сири.

Тепловий удар і зневоднення, фотостаріння шкіри, збільшення ризику виникнення меланоми - можуть стати наслідками тривалих сонячних ванн. Тому засмагати і перебувати на сонці треба обережно і тільки з застосуванням захисту шкіри.

Дерматологи радять не забувати про сонцезахисний крем, уникати сонця в зеніті, носити натуральний закритий одяг - ці методи допоможуть запобігти шкідливому впливу ультрафіолету на шкіру.

Комментарии
Пока нет отзывов
Написать комментарий